Helt enig!
Ellers godt tips om marinering .
Helt enig!
Ikke krydre for mye, hvalkjøtt smaker godt som det er. Jeg bruker litt nykvernet svart pepper og serverer alltid med rikelig løk. Ikke bruk salt før den serveres, men da skal den saltes. Salter du før varmebehandling vil hval lett bli veldig tørr og seig.AJ skrev:Aldri grillet hvalbiff på utegrillen før, men tok sjansen i kveld.
Og det funket helt fint! Den grillede hvalbiffen ble mør og fin. Og uten tran elelr annen bismak.
Men... det manglet nok en del på den gode smaken som gjerne framheves med riktig krydder. Denne gangen brukte jeg kun hvit pepper og det fremmet nok ikke smaksessensen i hvalbiffen godt nok...
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?
Hvalbiff på grillen frister for øvrig absolutt til gjentakelse :
Takker for tips !kjellv skrev: ↑02 okt 2021, 11:25 Ikke krydre for mye, hvalkjøtt smaker godt som det er. Jeg bruker litt nykvernet svart pepper og serverer alltid med rikelig løk. Ikke bruk salt før den serveres, men da skal den saltes. Salter du før varmebehandling vil hval lett bli veldig tørr og seig.
Ellers skal ikke hvalkjøtt varmebehandles mye, det har lett for å bli veldig tørt. Kan gjerne spises nesten rått. En 2 cm tykk biff trenger ikke mer enn 2 minutter på første side og 1 minutt på andre på varm grill.