Prisjustering bruktmarkedet?

Forum for fulleffekt tung-MC
Reodor Felgen
Innlegg: 263
Registrert: 22 aug 2014, 11:09
Motorsykkelen din: Gsxr 400

Re: Prisjustering bruktmarkedet?

Legg inn av Reodor Felgen »

Nå var jo trådtittelen bruktmarkedet.

Tror det hjelper å ha pengene klare for en god brukthandel, bud med forbehold om finans, pratmakere, nisser som sier de skal kjøpe men ikke klarer å gjennomføre samt mye annet rart er vanlig på finn.

Brukeravatar
gsx750_80
Innlegg: 2212
Registrert: 24 apr 2010, 19:34
Motorsykkelen din: GSX 750 '80, Ninja 250R m.fl.
Sted: Trøndelag
Kontakt:

Re: RE: Re: Prisjustering bruktmarkedet?

Legg inn av gsx750_80 »

kjellv skrev:
gsx750_80 skrev:Det har tidligere vært snakk om prisjusteringer etter at det kom avgiftsreduksjoner for MC for ikke lenge siden.
Jeg kom til å se på enkelte ny-sykkelpriser nylig, og fikk inntrykk av at prisene var høye.
Selv om avgiftene har gått ned med kanskje 30 000 for en relativt stor sykkel, så har muligens svak kronekurs gjort det
dyrere for forhandlerne å importere, noe som i noen grad kan ha kompensert for nevnte reduksjon.
Det blir mest spekulasjon fra min side. Noen som vet noe mer om dette?
Prislistene på nye mc er to-delt, selv om prislisten som kunden ser vanligvis viser bare det han må betale. Vanligvis med et tillegg for klargjøring, frakt og reg.omkostninger. I 2015 falt sluttprisen til kunde betraktelig som følge av avgiftsfallet. Dette utgjorde nær 4000 for en 125cc, og nær 50000 for de største og sterkeste syklene.
Men så gjorde uro i pengemarkedet utover 2015 og -16 at prisen på syklene steg noe. Stigningen varierer noe for hvor i verden syklene er produsert/ valutaforskjellene mellom NOK og valuta i produksjonslandet.
Importørene har i de fleste tilfeller kontraktfestet pris på sine sesongbestillingen med produsent. Likevel kan prisjustering i løpet av sesongen være nødvendig hvis valutaverdiene endrer seg. Ofte opplever vi som er forhandlere at vi får skylden for prisstigningen i slike sammenhenger, at vi blir beskyldt for å berike oss ved å legge til noe ekstra. Slik er det ikke. Importørene holder øye med oss, og ligger våre sykler for høyt priset på finn.no, får vi straks beskjed om det. Likeså om de er priset for lavt.

For brukte sykler har prisnedgangen som følge av avgiftsreduksjonen blitt noe mindre enn vi regnet med. For 5 år gamle sykler er den nesten som den var i 2014. Dette er 100% markedsstyrt. Man får ikke solgt en sykkel til 100 000 hvis markedsprisen er 80 000.

2015 var et rekordår for nysykkelsalg. Man skulle også tro at det ville bli en stor økning av brukte sykler til salgs i etterkant, med påfølgende prisfall. Slik har det heller ikke blitt. Antallet brukte sykler til salgs har faktisk vært veldig likt tidligere år.

Sent fra min C6603 via Tapatalk
Takk for informativt og godt svar.
mvh

-gsx750_80

Svar