"Sivilt kjøreutstyr" uten Mutant Power Ranger look?

... om deler, tilbehør, utstyr, renhold, MC-forsikring, kjøreklær osv. til MC, fører og passasjer.
Svar
Brukeravatar
JoachimG
Innlegg: 22
Registrert: 13 jun 2014, 12:55
Motorsykkelen din: BMW F650GS Dakar, Vespa GTS 300, m.fl

"Sivilt kjøreutstyr" uten Mutant Power Ranger look?

Legg inn av JoachimG »

Mye av kjøreutrustningen vi benytter glir liksom ikke helt inn i mengden når man ikke lenger befinner seg i sadelen, og ubehagelig er det også.

Jeg håper med dette å få til en tråd hvor vi kan gi våre vurderinger på kjøreutstyr med apell også av sadelen.

Draggin Jeans
Har flere produsenter/forhandlere rund omkring i verden, som alle fører svært forskjellige klær. Selv har jeg kjøpt mye av det de har og er egentlig ikke spesielt fornøyd. Kevlaren er svært varm, snittet på buksene er ikke akkurat i tiden, glidelåsene på avtakbare bein gnager mot huden, beskyttelsene er vanskelig å få til å sitte (borrelåsklistrelapper som løsner og som gir dårlig feste mot mot kevlar), lommer som er trange og feil plassert, m.m). Jeg kjøpte en kevlar undertrøye og fikk sydd inn en glidelås slik at det ble en jakke, og dette gjorde den langt mer anvendelig... men padsene er så godt som ubrukelige.
https://www.dragginjeans.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dragginjeans.com/" onclick="window.open(this.href);return false;


Forma Boots
har noen tøffe joggesko med rimelig stiv såle og grei beskyttelse på anklene, men gir null beskyttelse ellers (spesielt utsatt på tå og hel). Gaerne gir noe bedre beskyttelse på tåa, selv om den fortsatt er elendig men de har for myk såle.
http://www.formaboots.com/single-product.php?id=188
http://www.gaerne.com/boots/en/articolo ... 013/brown/

Jeg benytter tunge fjellstøvler endel, men har mistet sykkel på både tå og ankel og skulle gjerne sett bedre beskyttelse.

Altberg i UK har noen fantastiske støvler, og neste gang jeg tar turen til London skal jeg definitivt få meg et par... men de har fortsatt litt vel mye millitærstøvel- eller arbeidsstøvel-preg over seg.
http://www.altberg.co.uk/product/hogg-lite-original/

Corazzo har helt ok jakker. De gir dårlig beskyttelse mot vann og er ganske så varme. Bortsett fra at de er litt korte så gir de god beskyttelse og har gode pads
http://www.corazzo.net/product/the-postale/

Jeg har sett nok til å vite at denim eller oilskin fra feks Belstaff og Barbour ikke holder mål når man først går i bakken... ren bomull duger ikke. Det eneste som duger er skinn, Cordura eller andre type ballistiske nylonstoffer, eller kevlar-liknende stoffer, eller hybrider av disse, og da i kombinasjon med pads... Problemet er bare at utformingen for selv de sivile variantene langt fra likner på det man til vanlig ville gått med på gata, på byen eller på jobb.
http://www.belstaff.eu/men/outerwear/ja ... ml?start=1
http://www.barbour.com/All-Collections/ ... xedjackets

En god mc-støvel/sko bør i utgangspunktet ikke ha lisser da disse kan hekte seg på sykkelen eller slites av i et fall (jeg har sett tilfeller hvor noen har tippet over på siden fordi de ikke fikk satt foten i bakken etter at lisser har hektet seg... men lisser ser nå enda mer sivilt ut enn borrelås eller hemper og kan dessuten stappes inn i støvelen). En god støvel/sko bør som minimum ha beskyttelse på tå, hel og ankel og være av skinn (eller være foret med noe som en skrubb), samt ha en såle som ikke klemmes så lett og en høyde som dekker ankelen. Den bør også ha litt beskyttelse på riseten og være semi-stiv javnt over... men for å få en behagelig støvel å gå i og som samtidig ikke ser ut som man har klumpfot må man kompromisse noe på matrialvalg og mengde... Problemet er at det kompromisses for mye og jeg har enda ikke lykkes finne noen egnet "sivil" sko eller støvel bortsett fra Altberg sin, som igjen er litt for arbiedstøvel/millitærstøvel etter min smak. Girskiftbeskyttelse på skoen er etter mitt skjønn overflødig og ødelegger for den sivile looken... og kan uansett kjøpes separat (beskyttelse med strikk som går rundt foten).

Hva finnes der ute som man kan stille opp med i et jobbmøte, en tur på byen eller om man skal gå seg en tur?

Brukeravatar
tordfo
Innlegg: 80
Registrert: 13 jun 2012, 21:53
Motorsykkelen din: KTM 390 Adv
Sted: Skedsmo

Re: "Sivilt kjøreutstyr" uten Mutant Power Ranger look?

Legg inn av tordfo »

Jeg har en jakke fra Alpinestars sin City-collection (kinetic drystar eller noe slikt). Den ser ganske så sivil ut, har godt med lufting, og kan hektes sammen med bukse om man føler for det, samt den har avtagbar beskyttelse på skulder og albue.

Kjøpte noen random ankelhøye skinnsko/sneakers. Tenkte de skulle fungere bra, men sålen er alt for lite stiv og det blir ubehagelig mot fothvilerene.
Mvh.
Tord F

- KTM 390 Adventure
x Triumph Street Twin
x Yamaha FZ6S
x BMW F650GS
x Yamaha Fazer

Brukeravatar
Flanker
Innlegg: 1530
Registrert: 19 apr 2013, 09:02
Motorsykkelen din: Triumph Tiger Explorer
Sted: Berger, Svelvik
Kontakt:

Re: "Sivilt kjøreutstyr" uten Mutant Power Ranger look?

Legg inn av Flanker »

Triumph Leybourne jakke
Brukes til og fra jobb, fungerer godt. Behagelig å ha på seg, beskytterne sitter der de skal og jeg har oppgradert ryggskinna med en SAS-Tech lv. 2 sak. Ventilasjonen er helt ok i denne, og beskyttelsen (foruten pads) er vel sånn passe. Dette er ikke cordura eller skinn, men til en engangs tryning har jeg tro på at den gjør nytten. Det aller beste: Jakka ser fantastisk bra ut, og "foret" som følger med er en separat innerjakke som kan brukes for seg selv. Og som også ser smashing ut!
http://shop.triumphmotorcycles.com/jack ... rne_jacket

Newfacelook kevlar jeans (eBay)
Svinaktig billige, god passform, ser bra ut og har Knox beskyttere på knær og hofte. Disse er uttakbare og sitter der de skal. Beskytterne sitter i innsydde "poser", så her er det ikke noe borrelåsfester som løsner og liknende ræl. Har kevlarpaneler av godt størrelse på de riktige stedene, stoffet oppleves mykt og behaglig etter litt bruk og en tur i vaskemaskinen. Litt varmere enn vanlige jeans blir det jo, men det fungerer ypperlig å ha de på seg på kontoret hele dagen. På minussiden: Beinlengden var vel generøs kontra størrelse, men det er jo bare å brette eller legge opp. Og så liker jeg å ta ut hoftebeskyttelsen når jeg er på kontoret, da denne gir deg "låvedørræv" når de sitter på. Kommer til å bestille et par til av disse snart!
http://www.ebay.co.uk/itm/Mens-Motorbik ... OC:US:3160

Dette antrekket brukes til jobbpendling (30 min. kjøring en vei), og evt. kinotur til byen etc. Til ren MC-kjøring har jeg annet utstyr, som er i en helt annen klasse hva gjelder beskyttelse. Men til sitt formål er jeg meget fornøyd med denne kombinasjonen :prf

Brukeravatar
Blueberry
Innlegg: 47
Registrert: 05 mai 2014, 23:23
Motorsykkelen din: '05 Honda XR125L
Sted: Gjøra, Sunndal

Re: "Sivilt kjøreutstyr" uten Mutant Power Ranger look?

Legg inn av Blueberry »

Til bukse finner man vel mykje forskjellig i kevlar jeans. RHOK lager slike som eg har hørt skal være bra. Dei har litt stretch i seg som gjør dei komfortable. Om ein har lyst så er det mulig å få sydd inn kevlar i ett vanlig par med jeans. http://www.rusteprotection.com/products/jeans-tailoring" onclick="window.open(this.href);return false;

Noe som kan erstatte jakke er hettegenserer med padding og kevlar. Det forutsetter at ein liker å gå i hettegenser. Bullfighter har ein slik. Ellers finn ein mange jakker som ser sivile ut.

Det er faktisk å få kjøpt mc-sko som ligner på vanlige sko. Her er mykje forskjellig: http://www.revzilla.com/motorcycle-riding-shoes" onclick="window.open(this.href);return false; . Bruker selv Sidi Streetburner sko. Disse er ikkje så akkurat sivile, men enkel å ha i ein sekk om ein bytter til andre sko.

Selv kjører eg i fult utstyr med vanlige klær under. Har sjelden plass å skifte/oppbevare klærne på så om eg har med meg toppboks så er den såpass stor at den rommer jakka og buksa. Sko og hansker går i sekken og hjelmen låses fast til sykkelen. Når eg ikkje har toppboks stroppar eg buksa bakpå sykkelen og går med mc-jakka. :prf

Svar