Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss brukere?

... prat om alt og ingenting, trenger ikke handle om MC.
Svar
Brukeravatar
katana_king
Innlegg: 160
Registrert: 06 okt 2013, 20:09
Motorsykkelen din: Piaggio Fly 125

Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss brukere?

Legg inn av katana_king »

Nyheten er publisert på Aftenposten her: http://www.aftenposten.no/okonomi/Scand ... vnf-PldWX0" onclick="window.open(this.href);return false;

Det første jeg tenkte var at, nå skal det kanskje spares og hentes ut større overskudd. Men kanskje de får det til. Tror rett og slett ikke det er så store overskudd å hente ut i norsk hotellnæring. Vi har vanvittige lave hotellpriser i forhold til inntekt i Norge. Det gjenspeiles også til dels i kvaliteten i gjennomsnitt, som også er relativt lav sammenliknet med andre land. Nå tenker jeg på Thon, Rica, Scandic, Choice og Radisson. Servicekvaliteten følger norsk standard og byggningsmassen hva angår alder og standard er også relativt bakpå dersom vi sammenlikner med Sverige, Tyskland, Sveits og Frankrike.

Norge er et lite land - ikke som Tyskland og Frankrike, men vi burde ha bedre hoteller, som f.eks Sverige har. I tillegg har vi kulturforskjellene, der det ikke er vanlig eller nødvendig å utvise god kundeservice, så er det vurdert til å være et nødvendig kriterium i Sverige og de andre land jeg bruker som eksempel. Selve årsaken til lavere kundeservice i Norge kommer jeg ikke inn på i denne teksten, dels grunnet at jeg ikke vet svaret på dette selv - men en mistanke går i retning vaner og læring "man har rett og slett lært at sånn er det bare vi gjør det her" ref grunnleggende organisasjonspsykologi.

Så til det økonomiske perspektivet. Jeg tror hotellkvaliteten i Norge delvis er slik den er grunnet at norske privatpersoner og bedrifter har for stort fokus på pris når de velger ut hoteller. Ser jo at mange hoteller reklamerer med priser ned mot 600 tallet i helger og kanskje rundt 900 kr i uken. Dette er jo ca 3 timelønner for en ok / greit betalt ansatt i norsk næring.

Jeg savner hoteller som Kempinski og Sofitel (Accor kjeden) i Norge. Ikke har vi Hilton (Hilton group) eller Sheraton (Starwood hotels and resorts) heller. De to første hoteller vurderer jeg til gjennomsnitt 4,9 stj mens de to neste brands i gjennomsnitt kanskje har 4,4 stj (subjektivt anslag). Til sammenlikning har Radisson (Carlson group) i snitt i Norge ca 3,9 stj og Choice 3,4. Sammenlikningen er bare gjort for å skape et bilde av hvor luksurius og specket med faciliteter hotellene er.

Jeg håper, og tror, at den nye sammenslåingen mellom Rica og Scandic fører til at de fører inn nye konsepter - at de brander og posisjonerer seg i ulike segmenter, som gjør at hvert hotell kan satse på - og bli virkelig gode på sin spesialitet.

Vi har enkelte perler i hver klasse, som The Tief på Aker brygge med god design og høy kvalitet på rom og utsikt, Farris bad som er Norges kjente spa-hotell, First Hotel Grims grenka i Oslo med sin lille roof top bar (disse savner jeg fler av i Oslo) og Rica Hotel Holmenkollen med sin tiltalende og kvalitetsbevisste frokostbuffet! Det er bare det at det er et stykke mellom dem.

Lykke til, Rica-Scandic, håper vi får se noen kvalitetssatsinger!

Brukeravatar
hakhap
Innlegg: 2598
Registrert: 14 sep 2012, 14:39
Motorsykkelen din: Aprilia Tuono V4 1100 RR
Sted: Buskerud

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av hakhap »

Stordalen hadde en go tweet på dette og spurte om det nye navnet Scrica Hotels :lol
" Tuono: Italian for Holy Crap this is Quick" - MCN
Youtube
Flickr
Instagram
Bilde

Brukeravatar
JohnnyTh
Innlegg: 3461
Registrert: 24 aug 2010, 13:20
Motorsykkelen din: BMW R1250GSA
Sted: Lista

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av JohnnyTh »

katana_king skrev:
Så til det økonomiske perspektivet. Jeg tror hotellkvaliteten i Norge delvis er slik den er grunnet at norske privatpersoner og bedrifter har for stort fokus på pris når de velger ut hoteller. Ser jo at mange hoteller reklamerer med priser ned mot 600 tallet i helger og kanskje rundt 900 kr i uken. Dette er jo ca 3 timelønner for en ok / greit betalt ansatt i norsk næring.
Tydlig at noen tjener bedre enn andre her :thumleft Hotellrommene som vi stort sett bruker i jobbsammenheng koster fra 1200-1500kr natten inkludert frokost. Når en så tjener 240kr timen før skatt og 144kr etter at Erna har tatt sine 40%, så må jeg jobbe minst 8 timer for å betale en hotellnatt, hvis jeg som privatperson skal ha et rom.

Lite hoteller jeg har funnet i Byer i ukedagene med pris ned i 600 kr. Vi har brukt Grimstad Vertshus en del når vi jobber i Arendal og der koster det 795kr natten.
http://www.booking.com/hotel/no/grimsta ... cf442876X1" onclick="window.open(this.href);return false;

Det er forresten et sted som anbefales, greie enkle rom med god mat og store porsjoner.

Første jeg tenkte var at det hørtes ikke bra ut at de slår seg sammen. Men enig i mye av det du skriver og kan tenkes det kan være positivt. Norge er sikkert ikke lett å drive hotell i hvis du er liten.

Ellers prøver jeg å unngå hotell så godt jeg kan. Leier meg helst en hybel hvis jeg skal være en stund på et sted. Mye bedre å kunne lage seg mat når man vil. Og er jeg på tur så tar jeg helst teltet. Blir alt for mye hotellovernattinger i jobbsammenheng uansett.
Bikers do it all the time, why dont humans. -Jerremy Clarkson, Top Gear.

Brukeravatar
katana_king
Innlegg: 160
Registrert: 06 okt 2013, 20:09
Motorsykkelen din: Piaggio Fly 125

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av katana_king »

Nesten alle hotell opererer jo med variabel rates, som varierer med belegget og kanskje noen ganger forventet belegg. Typisk 800 kr ved tomt hotell og rundt 2000 ved fullt. Blir nok da vanskelig å sette noe snittpris på hotellene, men skjønner hva du mener.

Dersom man har avtalekode gjennom firma man jobber i eller privat, så kan det være åpning for å få svært mye for pengene. Har avtaler om fastpris med Radisson, Choice og Rica - de to første grunnet at jeg kjenner folk i kjeden - og Rica fordi jeg er medlem av Finansforbundet. Da er det vel 870 kr pr natt på alle hotell - uansett.

Når vi er inne på avtaler, den mest generøse er vel Club Carlson med sin promosjon "Family and friends" som gjør at folk som har direkte forbindelse med kjeden i form av nære venner eller familie til ansatte - får bo på alle kjedens hoteller (ekstremt utbredt i verden) til den nette pris av 80 EUR eller tilsvarende i lokal valutta for tiden ca 650 NOK pr dobbelrom pr natt, med fri avbestilling og frokost og mulighet for oppgradering.

Dette er en av årsakene til at jeg og medstudenter ofte benyttet Radisson på oppdagelsesferd rundt om i Europa og ikke campinghytter, motell eller hosteller, da prisen (325 kr pr person ink frokost) ofte var rimeligere og om den skulle vært den samme, ville jeg (comfortmenneske som jeg er) foretrukket Radisson hotellet selv om jeg liker VELDIG godt en hyttetur og campingturer. Lavbudsjettshoteller misliker jeg derimot.


Er gull hos Hilton og Radisson og snart også Choice. Dette har ikke med at jeg har et stort volum å gjøre, men at jeg synes det er gøy å benytte meg av tilbud når jeg får muligheten til oppgradering for en rimelig penge - og kampanjer for oppgradering av medlemsskap. Går nesten en liten sport i dette og det er i mange kjeder først når du når sølv og gullnivå den gode gammeldagse servicen kommer, selv om du ikke skal lengre enn utenlandske (vi må nok kalle det) luksushotellkjeder som Hilton og Sofitel før du får dette også som førstegangsgjest.

Radisson i Norge (har bodd på et godt knippe av de, men ikke alle) har en tendens til å ha en litt kjølig men profesjonell service. De er aldri ufine eller noe slikt, men ansatte har liten tendens til småprat eller interessert i å høre om du har noen spesielle ønsker/behov. Noen kunder liker dette (jeg inkludert) - mens andre synes det er plagsomt med oppfølging. Om ikke annet, svarer jeg bare kort og greit; nei, har ingen spesielle ønsker, men takk som spør. Rica har en typisk mer varm service blant resepsjonspersonalet. Snakket gjerne litt og ønsker deg et fint opphold også i byen, ikke bare på hotellet, dersom de hører at du er på tur. Tror dette er et resultat av intern policy - og hvilken tilnærming de skal ha til kundene av hotellene. Alt til sin tid.

Bilde
Bilde: Sofitel Jumera Beach, Dubai - Forente Arabiske Emirater. Her ble vi mottatt i resepsjonen, de åpnet døren for oss da vi ankom området rett utenfor i drosje og viste elegante gester og ønsket oss velkommen. Da vi forklarte at vi ønsket å besøke deres velkjente terassebar, bar de bagasjen opp (liten sekk etc) og fortalte at det var en glede å vise oss til baren. Da vi kom frem, ble vi ønsket velkommen av en ny person, kanskje det var barsjefen eller en servitør med høy passion for det han gjorde. Han sa han skulle gjøre alt i sin makt for at vi skulle ha et behagelig og givende opphold på terassen og sa at drinker som ikke finnes på kartet gjerne lages av ekspert bartenderne, dersom vi nevner ingrediensene eller navnet.




Bilde
Utsikt mot Jumera Beach og Hilton hotellet i bakgrunnen. Temp 21 grader - Kl: 22:30 - Dato: 26. januar 2014

Brukeravatar
JohnnyTh
Innlegg: 3461
Registrert: 24 aug 2010, 13:20
Motorsykkelen din: BMW R1250GSA
Sted: Lista

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av JohnnyTh »

Veldig bra. tror ikke jeg hadde klart å forhandle frem en sånn pris. Jeg bruker hotell kun i ukene og da er det vel gjerne litt dyrere. Jeg har bodd mye på hotell. Lengste er vel 4 måneder i Tønsberg før vi fant oss et hus. Ofte vanskelig å få korttidsleie av hus og leiligheter.

Jeg bruker jo selvsagt hotell av og til når jeg er på mc tur men synes det er bortkastede penger. Kommer inn på hotellet i mellom 22-2300. sover 6-7 timer. Frokost og så reise videre.
Helt bortkastet for min del. Hotell er ofte upersonlige og man kommer ikke i kontakt med lokalkulturen føler jeg.
Bikers do it all the time, why dont humans. -Jerremy Clarkson, Top Gear.

Brukeravatar
Epylypzon
Innlegg: 1227
Registrert: 22 mar 2012, 06:46
Motorsykkelen din: BMW F800GS Trophy -12, Yamaha WR426F -02
Sted: Stange
Kontakt:

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av Epylypzon »

Selv bor jeg ca 50-100 netter borte på hotell i forbindelse med jobben.
Lengste var vel fra august 07 til mars 08 i strekk. Bortsett fra annenhver helg hjemme :P På backlund hotell i levanger.

Syns hotellstandarden rundt om i norge er helt grei jeg da. Skal ikke gjøre annet enn å spise/dusje/sove der?

Så langt det er mulig bor jeg helst på choice hoteller.
Mine mc er:
2016 BMW R1200GSA
2012 BMW F800GS Trophy
2002Yamaha WR426F
2001 BMW R1150GS
x 2002 Yamaha R6
x 2002 Yamaha YZ125

Kjørt 2014: 19000km
Kjørt 2013: GS`n 17300km , WR`n 700km
Kjørt 2012: 16 500km
Kjørt 09,10,11: 20 066km

http://www.ock-racing.com/pa-2-hjul-til ... -med-hjelp

olepeder
Innlegg: 203
Registrert: 19 jul 2012, 04:26
Motorsykkelen din: BMW K1600GT
Sted: Levanger

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av olepeder »

Epylypzon skrev:Selv bor jeg ca 50-100 netter borte på hotell i forbindelse med jobben.
Lengste var vel fra august 07 til mars 08 i strekk. Bortsett fra annenhver helg hjemme :P På backlund hotell i levanger.

Er jo mine trakter det :)

Brukeravatar
Epylypzon
Innlegg: 1227
Registrert: 22 mar 2012, 06:46
Motorsykkelen din: BMW F800GS Trophy -12, Yamaha WR426F -02
Sted: Stange
Kontakt:

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av Epylypzon »

olepeder skrev:
Epylypzon skrev:Selv bor jeg ca 50-100 netter borte på hotell i forbindelse med jobben.
Lengste var vel fra august 07 til mars 08 i strekk. Bortsett fra annenhver helg hjemme :P På backlund hotell i levanger.

Er jo mine trakter det :)

Ser det :) Ikke vært der på en stund nå, bare en 3 dagers i august/september. På aker en tur
Mine mc er:
2016 BMW R1200GSA
2012 BMW F800GS Trophy
2002Yamaha WR426F
2001 BMW R1150GS
x 2002 Yamaha R6
x 2002 Yamaha YZ125

Kjørt 2014: 19000km
Kjørt 2013: GS`n 17300km , WR`n 700km
Kjørt 2012: 16 500km
Kjørt 09,10,11: 20 066km

http://www.ock-racing.com/pa-2-hjul-til ... -med-hjelp

Brukeravatar
JohnnyTh
Innlegg: 3461
Registrert: 24 aug 2010, 13:20
Motorsykkelen din: BMW R1250GSA
Sted: Lista

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av JohnnyTh »

Epylypzon skrev:Selv bor jeg ca 50-100 netter borte på hotell i forbindelse med jobben.
Lengste var vel fra august 07 til mars 08 i strekk. Bortsett fra annenhver helg hjemme :P På backlund hotell i levanger.

Syns hotellstandarden rundt om i norge er helt grei jeg da. Skal ikke gjøre annet enn å spise/dusje/sove der?

Så langt det er mulig bor jeg helst på choice hoteller.
Enig, hvis senga er brukende, et bad og noe mat så trenger en ikke mer. Og så internetttilgang da, det er jo rn menneskerett idag.
Vil jo helst være minst mulig på det hotellet.
Bikers do it all the time, why dont humans. -Jerremy Clarkson, Top Gear.

Brukeravatar
katana_king
Innlegg: 160
Registrert: 06 okt 2013, 20:09
Motorsykkelen din: Piaggio Fly 125

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av katana_king »

Ja, enig med dere der, at det ikke alltid er vits - spesielt ikke om prisen er høy. Er man på MC tur kan jeg være åpen for helt andre overnattingsalternativer. Mye kan være behagelig, også telt og sovepose, problemet mitt er at jeg ofte ikke gidder å drasse slikt turutstyr med :)) (lat)

Langste jeg har bodd på samme hotell (foruten 3 ukers ferie i spania etc) er 10 dager i Norge. Merket at jeg ble veldig rastløs dag 3 og 4. Liker at det skjer noe. Det var et rolig hotell der det skjedde veldig lite. Liker store hoteller med mange muligheter i umiddelbar nærhet. Hotellene på store internasjonale flyplasser er jo allrighte, nært å komme seg videre, nært å komme til terminal og lite stress, bare rett inn og så rett ut igjen dagen etterpå.

Radisson Hotel Latvija (Rigas største hotell, både i grunnflate og sine moderat høye 28 etg) er et fint hotell i så måte. Inneholder to kiosker, et svært casino med flere cafeer, flere restauranter og barer og en sky lounge med utsikt 360 grader, frisørsalong og et av europas beste SPA (espariga.com) (noe å ta kjerringa med på, for dere som har det) ;)
http://www.radissonblu.com/latvijahotel-riga/gallery" onclick="window.open(this.href);return false;


Bare et tips fra min side ;)

Brukeravatar
JohnnyTh
Innlegg: 3461
Registrert: 24 aug 2010, 13:20
Motorsykkelen din: BMW R1250GSA
Sted: Lista

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av JohnnyTh »

Takk for tips. Har tenkt på en helgetur til Riga så da er jo dette noe å sjekke.

Er nok en stor forskjell på oss som bruker hotell i forbindelse med jobb og som gjerne bor ukevis på hotell og de som kun bruker hotell i ferie og rekreasjons sammenheng. Er ikke så stas med hotell etter mange uker. Er nok derfor jeg skyr de som pesten hvis jeg ikke må.
Bikers do it all the time, why dont humans. -Jerremy Clarkson, Top Gear.

Brukeravatar
katana_king
Innlegg: 160
Registrert: 06 okt 2013, 20:09
Motorsykkelen din: Piaggio Fly 125

Re: Rica og Scandic slår seg sammen - Godt nytt for oss bruk

Legg inn av katana_king »

Samt er det veldig god kundeservice over det meste av Riga. Fin opplevelse alt i alt. Vært der 4 ganger. Går i kulturelle aktiviteter som konsert, dans, shopping, litt uteliv (mest terassebarer og grillbarer med live musikk etc) og generelt slaraffen liv :)

Svar