Meny for motorsyklister!

... prat om alt og ingenting, trenger ikke handle om MC.
Svar
Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

haakeik skrev: 20 sep 2021, 20:19 Jeg liker at hvalkjøtt er litt rødlig i midten. Da blir den saftig og god. Hvalkjøtt bør spises rett fra grillen. Blir fort tørt hvis det ligger for lenge på serveringstallerken.
Helt enig!
Ellers godt tips om marinering :thumleft .
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Sattphalat
Innlegg: 293
Registrert: 20 mai 2018, 10:19
Motorsykkelen din: -

Meny for motorsyklister!

Legg inn av Sattphalat »

-
Sist redigert av Sattphalat den 05 feb 2022, 05:56, redigert 1 gang totalt.

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Ah... deilig mellommåltid :yeyeye !

Synd det inntas hjemme og ikke langs veien.
Men får heller gjøre det desto oftere neste sesong :crazy: :
DSCN9746.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Online
Brukeravatar
kjellv
Moderator
Innlegg: 6940
Registrert: 14 aug 2012, 23:16
Motorsykkelen din: Yamaha XT1200ZE Super Ténéré
Sted: Molde
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av kjellv »

AJ skrev:Aldri grillet hvalbiff på utegrillen før, men tok sjansen i kveld.
Og det funket helt fint! Den grillede hvalbiffen ble mør og fin. Og uten tran elelr annen bismak.
Men... det manglet nok en del på den gode smaken som gjerne framheves med riktig krydder. Denne gangen brukte jeg kun hvit pepper og det fremmet nok ikke smaksessensen i hvalbiffen godt nok...
Så, folkens; noen der ute med gode kryddertips som kan framheve hvalbiffsmaken best mulig?

Hvalbiff på grillen frister for øvrig absolutt til gjentakelse :prf :
Hvalbiffgrill.JPG
Ikke krydre for mye, hvalkjøtt smaker godt som det er. Jeg bruker litt nykvernet svart pepper og serverer alltid med rikelig løk. Ikke bruk salt før den serveres, men da skal den saltes. Salter du før varmebehandling vil hval lett bli veldig tørr og seig.
Ellers skal ikke hvalkjøtt varmebehandles mye, det har lett for å bli veldig tørt. Kan gjerne spises nesten rått. En 2 cm tykk biff trenger ikke mer enn 2 minutter på første side og 1 minutt på andre på varm grill.

Sent fra min SM-A515F via Tapatalk


Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

kjellv skrev: 02 okt 2021, 11:25 Ikke krydre for mye, hvalkjøtt smaker godt som det er. Jeg bruker litt nykvernet svart pepper og serverer alltid med rikelig løk. Ikke bruk salt før den serveres, men da skal den saltes. Salter du før varmebehandling vil hval lett bli veldig tørr og seig.
Ellers skal ikke hvalkjøtt varmebehandles mye, det har lett for å bli veldig tørt. Kan gjerne spises nesten rått. En 2 cm tykk biff trenger ikke mer enn 2 minutter på første side og 1 minutt på andre på varm grill.
Takker for tips :prf !
Tenker kanskje jeg prøver på dette allerede i morgen :) .

Venter for øvrig ny hvalkjøtt leveranse på døra på mandag :yeyeye !
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Prøvde den nye Grandiosa Tynn bynn med skinke pizzaen i kveld.
Og den må jeg si var overraskende god :yeyeye !
Første Grandiosapizzaen som har falt i snak her i gården. Utrolig god skinke som fulgte med! Også rødløk. Helt etter min smak :prf .
Denne kommer helt klart på bordet her hjemme senere også :twothumbs: !

Godt jobba, Grandiosa :thumleft -
Tynnbunn11.jpg
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Svinesteaklet fra Gilde med ovnstekt bacon fra Sverige, norsk champignon, rødløk, rød paprika og rødrøk med ovnsbakt potet, gulrot og høstsanket løvetannrot (!) ovnsback i smør og gresk virgin olivenolje i tillegg til salatblader krydret med tørket brennelsefrø.

Slett ikke verst!
Og Gilde svinesteaklets får man gjerne på 10-kromners marked på Spar rett som det er er :) .
Mye penger å spare på god mat som dette om man passer på å benytte seg av tilbudet:
Sniktzwl 201121.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Jeg er på ingen måte avansert i matveien. Heller ikke dagen før dagen denne jula.
Så da ble det ovnsbakt ishavsrøye fra Lofoten i smeltet smør iblandet revet sitronskall og med tørket brenneslefrø oppå fisken.
Kunne vært litt mer spesntig på kryddersiden, men dette var det jeg hadde for hånden.
Med hollandaisesaus med litt tørket basilium, salater, tomater, kokte poteter og gulerøtter.

Noe i nærheten av hva jeg foretrekker på spisesteder langs veien på mine MC-turer når det er skikkelig sommerlig :sunny:
Lofotrøye.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Det nye årets første mioddag; viltgryte med skikkelig godt, mørt elgkjøtt fra de dype skogene her på Hadeland levert av Hadeland Viltslakteri, kjøpt på denne unnseelige, men uvurderlige delikatessebutikken Vilfisken ved Sperillen :crazy: .
Skikkelige saker for en bondesønn og kjøtteter :yeyeye :
Vilt22.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Hvalbiff smaker bra om vinteren og minst like bra i MC-sesongen.
Mørt og fint kjøtt fra fiskebilen til Fagernes Fisk som jevnlig kjører gjennom distriktet her, alltid med gode leveranser.
Saus laget fra bunnen av med skikkelig hvalbiffsmak og passe krydret med sort kvernet pepper, enkelt tilbehør og et lett dryss med egendyrkede tørkede selleriblader:
HvBi060122.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
dypen
Innlegg: 5106
Registrert: 28 mai 2018, 20:55
Motorsykkelen din: K1600GT
Sted: Lillestrøm

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av dypen »

Hvalkjøtt er skikkelig godt, lenge siden vi har spist det nå.

Litt uvanlig middag på meg i dag da fruen hadde spist på jobben. Tok turen innom Meny og kjøpte ett brett med deres «premium sushi» pluss at jeg fikk en flaske med øl «Perla export» fra en arbeids kollega, det ble middagen i dag :)

Illustrasjonsbilde fra Perla og Meny sin nettside …
77DE10A9-5964-4723-8FBB-B188FCE37AF5.jpeg
8B83B41F-D048-4118-BDE7-044AEC43D2CD.jpeg
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
dypen :thumleft
Tempo Swing 150, Monark Maraton ILO Piano 50, Tempo Comet 60 +++ Suzuki AS 50, Yamaha LS2 100 første, Yamaha LS2 100 andre, Yamaha RS 100, Kawasaki Mach III H1 500, Honda CB750 Four K2, Kawasaki Z1000, Yamaha XT500, Baotian BT50QT, Chang Jiang 750 M1S sidevogn, Honda CB500X, KTM 1050 Adventure, Yamaha YZF-R1 5JJ, KTM 1290 Super Adventure S, Honda XL700VA Transalp, Kawasaki KZ900-A4, Kawasaki Z1A 900, BMW K1600GT, Yamaha XS500D 1H2

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Ishavsrøye fra Lofoten er kanskje ikke den aller mest spennende fisken man bruker i matlagingen.
Men her hjemme funker den helt fint, med litt ulik variasjon hver gang.

I kveld med kjapt varmebehandlet lettsaltet broccoli, blomkål og selleristang, lettsaltede kokte poteter med et lett pådryss av tørkede stilkeselleriblad. Et par tomater og litt pådryss av tørket brenneslefrø.
Røyefileten ovnsbakt med et lett dryss kvernet sitronskall, kryddet til fiskeretter og til slutt påsmurt et lite lag Pelagonia "Luteniza" spicy roasted pepper (paprika), noe som ikke er uvanlig på det makedoniske kjøkken. Saus? smør og olivenolje.

En smakskombo som faktisk funket rett så bra :prf .
Etter min smak ;) .
MCmeny 260122.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Tips til rimelig motorsyklistmiddag!

Legg inn av AJ »

Alt blir dyrere nå om dagen. Ikke minst gjelder dette drivstoff og mat.
Og det betyr at man kanskje gjør klokest i å spare der det er mulig?
Siden jeg ikke har tenkt å kutte ned på drivstoffbudsjettet den kommende MC-sesongen velger jeg heller å se hva jeg kan gjøre på matbudsjettet.
Derfor følger vi her hjemme spesielt nøye med på de lokale butikkenes 10-kroners marked spesielt.
Her kan man utvilsomt spare mye på matbudsjettet hvis man ikke er altfor kresen når det gjelder middag.
Så hver gang butikkene i distriktet har 10-kroners marked på bla. Gildes svinesteaklets med bacon, så slår vi til og kjøper for minst en 100-lapp hver gang siden disse holder seg lenge i fryseren.
Og med litt ekstra bacon, kjøpt i Sverige, i tillegg så blir dette et godt og mettende måltid med f.eks. Eldorados grillet paprika saus (veldig god!), som i dag, også handlet på 10-kroners salget.
I tillegg asparges og rød paprika halvstekt i samme panne som steakleten og med frisk hjertesalat og ruccola som tilbehør/garnityr.

Og for ikke å glemme ovnsbakte potetbåter, rester fra søndagens kjøttkakemiddag med barnebarna her hjemme :crazy: .

Billig og godt og ikke minst med på å gjøre det slik at man kan legge litt mer i drivstoffpotten når MC-kjøredagene kommer :prf .
Middagstips080222.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Online
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37763
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Kom over disse parktiske middagsporsjonene i på butikken i dag. Aldri lagt merke til disse før i dag. Tilbud på to av dem. Rasket med meg en Chili Con Carne til fullpris også. Ikke verst pris på den heller, egentlig.

Har ikke prøvd disse, så vet ingenom om gode eller dårlige de er. Men andre her inne har kanskje hatt med seg dise på MC-tur og tilberedt disse for å fylle magen langs veien eller i teltåpningen?
I så fall, del gjerne erfaringen din.

Det er nettopp til MC-turen hvor man satser på å fikse maten selv jeg tenker at disse middagene er best egnet.
Liker spersielt den praktiske pakningen, som er lett å pakke med seg.
Virker som et godt alternativ, ja, kanskje bedre enn disse frysetørrede turmiddagene fra Gilde og Real. Og til en rimeligere pris...:
DSC09660.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
Gammelsmurfen
Innlegg: 1276
Registrert: 09 nov 2020, 19:05
Motorsykkelen din: BMW F850GS Rally 2022

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Gammelsmurfen »

Vilti (tidligere Joika) er som den alltid har vært (for de som har smakt Joika), kun forpakning og navn som er endret.
Først ble hermetikkboksen byttet ut med pappkartong (som mange gjør nå) med bilde av en Joika Hermetikkboks på.
Så forsvant bildet av boksen med den samiske gutten på og navnet endret til Vilti fordi samerådet mente det var på tide.

Funker jo sammen med potetstappe på pose (tapetlim som jeg kaller det) og man trenger nesten ikke tenner heller :crazy:
Men noe kulinarisk opplevelse er det definitivt ikke, etter min mening er den i kategorien vomfyll.

Lapskausen er vesentlig bedre, er langt unna hjemmelaget men helt ok.
Noe ekstra krydder skader ikke, spesielt pepper.

Har ikke prøvd den con carne´n

Svar