Den store MC-camping tråden!

... om sesongstart, tips og råd til turer, treff, og om steder aktive MC-folk møtes.
Svar
Online
Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 23540
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
Sted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Den store MC-camping tråden!

Legg inn av Bjerknez »

Skjønner. Camping eller fricamp for meg skal være litt hyggelig og gjennomtenkt. Alle kan slå opp et telt i en runkjøring eller på en rasteplass i drittvær. Men jeg vil oppleve camping som mer idyllisk og gjerne på et sted ved et vann uten folk i nærheten etc.

Å slå opp et telt i hui og hast på en rasteplass eller i et random skogholt gir meg lite. Selv om det er pengesparende. Men så «gjerrig» er jeg ikke :)

lazyboy
Innlegg: 323
Registrert: 02 mai 2010, 19:02
Motorsykkelen din: Bmw gsa 1250 2024

Re: Den store MC-camping tråden!

Legg inn av lazyboy »

Bin there , done that. Angrer ingenting og nå har en heldigvis mulighet til og velge.

Ps Bjerknez « til og med i regnevær» 😱

Online
Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 23540
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
Sted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Den store MC-camping tråden!

Legg inn av Bjerknez »

lazyboy skrev: 04 jul 2024, 23:06 Bin there , done that. Angrer ingenting og nå har en heldigvis mulighet til og velge.

Ps Bjerknez « til og med i regnevær» 😱
Jeg har også sovet i telt i både regn og snøvær med temperaturer ned mot -42 C. I flere dager i strekk. Jeg husker til og med det var litt gøy. Men det var mange år siden. I dag er jeg langt mer kresen. Skal jeg fricampe og samtidig trives med det så må alt klaffe mer eller mindre. Noe det gjorde på den ene natten vi campet, Men jeg gjorde meg noej små erfaringer.

Jeg lærte at Thermacell funket veldig bra mot mygg og ganske bra mot knott. Men den fungerte ikke mot knott i friluft. Men under tarpen hvor røyken fra Thermacellen kunne fordele seg var den effektiv. Det vet jeg fordi jeg sov under tarpen. Selv om det regnet litt den natten. Men det var ikke så farlig da tarpen var oppslått og jeg lå i påsan etc.

Jeg lærte at sen bakkestolen jeg kjøpte nok hadde funket bra i teltet og ved korte raster, men ikke som hovedstol under en tarp. Jeg fant liksom aldri en stilling som var perfekt.

Jeg er veldig glad for at jeg planla slik jeg gjorde. Hadde jeg bare røslet med meg et telt fra supern og et liggeunderlag i skum så hadde jeg hatt en misserabel natt. Dette funket fint for 20 år siden, men i dag funker det ikke i det hele tatt. Så liggeunderlaget jeg kjøpte var gull verdt. Med en R-verdi på 5 så kjenner man faktisk liggeunderlaget varmer. Det var ned mot 8-9 grader den natten å da kjenner man liggeunderlaget varmet. Å ikke minst var det ganske tykt og behagelig å ligge på.

Jeg måtte lide litt bittelitt grunnet ryggen den natten og vil ta med en mer behagelig stol neste gang som er litt lav. Tarp fungerte ellers utmerket hvis man har Thermacell. Jeg foretrekker tarp i stedenfor telt sommerstid. Det gir en litt friere følelse.

Samlet sett var kvelden helt magisk. Vi hadde kjøpt både vin og øl samt jegermeister og var fine i farta og Bluetooth høytaleren fikk kjlrt seg etter hvert. Når vi skulle legge oss så var det helt magisk. Ikke et eneste hus eller bil eller vei i det hele tatt i kilometers omkrets.

Vi kjørte ca. En mil langt ut i skogen på dårlig sandvei og delvis på pukk. Jada, Rocket'en dro seg fram. Ikke foretrukket, men jeg viste jo at vi måtte svelge noen kameler for å finne den beste plassen.

Så jeg har ikke de samme negative opplevelsene som deg vedrørende camping. Alt vil naturligvis ikke være perfekt, men har man planlagt litt så blir det samlet sett en god opplevelse. Hadde ryggen min vært problemfri hadde derimot alt vært helt perfekt. :thumleft

Brukeravatar
pingvin
Innlegg: 1670
Registrert: 20 okt 2013, 19:25
Motorsykkelen din: Triumph Scrambler 1200 XE

Re: Den store MC-camping tråden!

Legg inn av pingvin »

Bjerknez skrev: 05 jul 2024, 04:09 Jeg måtte lide litt bittelitt grunnet ryggen den natten og vil ta med en mer behagelig stol neste gang som er litt lav.
Så bra du hatt fin opplevelse, kjenner ble litt misunnelig :thumleft

Helinox har lav variant av zero (som også er nokså lav) og understell som bedre fordeler lastene mot underlag. Har den vanlige og absolutt godkjent komfort størrelsen tatt i betraktning men noe stressless er det jo tross alt ikke. Bonus at vekt bare så vidt over halv-kiloen.

Bilde

Men de har jo ymse andre stoler også, som DENNE med høy rygg og koppholder men da nærmere det som 2kg. Selvfølgelig andre merker som litt rimeligere om man synes litt stiv pris.

Beiset forresten hytta på fjellet i helgen, aldri sett så mye knott men Thermacellen hjalp fælt, merket godt da matten begynte å bli oppbrukt.
2019 Triumph Scrambler 1200
2017 KTM 450 EXC-F Six days

Online
Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 23540
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
Sted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Den store MC-camping tråden!

Legg inn av Bjerknez »

Ja Thermacellen fungerer bra.

Angående stol så har jeg dette også, men den er for høy. Den du linker til er nok bedre. Men skulle gjerne hatt denne med litt høyere rygg.

Svar