Dårlig styrelager?

Generelt om MC, nyheter, hendelser, film & bilder, MC i media, kjøreopplæring osv.
Svar
Brukeravatar
nisufisu
Innlegg: 58
Registrert: 25 aug 2023, 09:54
Motorsykkelen din: 2011 Yamaha Yzf R.125
Sted: Bergen

Dårlig styrelager?

Legg inn av nisufisu »

Hører noen typ knirkelyder når jeg snur på styret helt til venstre. Styret føles smooth og ingen hakking. Er dette styrelageret?

[youtube]https://youtube.com/shorts/jBQc5RJknxQ? ... Q07jJWzsJb[/youtube]
Stolt eier av en oppgitt yzf med 52k på klokka🤭👌
07
Elektro vg1🔋🔌⚡️

Brukeravatar
kjellv
Moderator
Innlegg: 6975
Registrert: 14 aug 2012, 23:16
Motorsykkelen din: Yamaha XT1200ZE Super Ténéré
Sted: Molde
Kontakt:

Re: Dårlig styrelager?

Legg inn av kjellv »

Det kan være styrelageret som begynner å si fra at noe er galt.. Det bør åpnes, renses og smøres med nytt fett ved 24000 km på disse. Men akkurat dette er kanskje ikke så nøyaktig og pålitelig. Strengt tatt er det mange andre ting som kan påvirke styrelageret i negativ retning. Bruk av høyttrykksvasker for eksempel, eller at sykkelen blir stående ute i lengre perioder i regnvær. Dette forsterkes hvis den ikke brukes, at vannpartikler trenger inn og blir liggende i lagrene i perioder og det ikke er bevegelse i lagrene. Smørefettet tørker ut og blir harskt etterhvert, ikke seigt og smidig som nytt fett er. Derfor burde det kanskje blitt tatt en styrelagerservice hvert 3. eller 5. år. Kanskje det ville vært riktigere enn 24000 km.
Men før du blir sikker på at det er styrelageret som er problemet, sjekk at det ikke er kabler, slanger eller wire som lager lyder når du snur på styret. Det er mye bevegelse i disse i området rundt styrekronen.

Svar