EU foreslår lavere fartsgrense for MC

Generelt om MC, nyheter, hendelser, film & bilder, MC i media, kjøreopplæring osv.
Svar
Brukeravatar
MGR1
Innlegg: 496
Registrert: 08 feb 2013, 16:40
Motorsykkelen din: AJS 500 twin 1955 - Aprilia Pegaso 650 1997
Sted: Norge

EU foreslår lavere fartsgrense for MC

Legg inn av MGR1 »

Det er nesten ikke grenser for hvor mye idioti som kan komme fra EU-byråkratiet. Det siste er forslag om lavere fartsgrenser for MC enn for biler:

https://www.visordown.com/news/general/ ... bikes-cars

https://www.femamotorcycling.eu/different-speed-limits/

kaLARSnikov
Innlegg: 185
Registrert: 22 jul 2020, 13:31
Motorsykkelen din: '20 Tiger 900 Rally Pro
Sted: Østfold

Re: EU foreslår lavere fartsgrense for MC

Legg inn av kaLARSnikov »

Klarer ikke helt å få klarhet i dette med fartsgrenser, iflg. den siste linken og selve utkastet så kan det tolkes slik at gjeldende fartsgrense avhenger av førerkortet og ikke kjøretøyet? Det virker i så fall ganske vanskelig å håndheve - man blir jo nødt til å stoppe alt som kjører i forhold til en "høyere" grense for så å sjekke om de faktisk har lov til å kjøre så fort eller ikke. Det samme gjelder for øvrig i stor grad også dersom fartsgrensen avhenger kun av kjøretøyet man bruker til enhver tid, i alle fall for A2 vs. A som ikke nødvendigvis kan skilles fra hverandre ved et øyekast (bonuspoeng til sykler som er opprinnelig A, men strupet ned til A2).

I alle tilfeller så spørs det hvor mye det vil påvirke de av oss som kjører klasse A i Norge, da utkastet foreslår samme maksgrense for A som for B (110km/t).

Jeg ser det også foreslås maks 10 års gyldighet på førerkort (lavere for de over 60) og en ny B+ klasse for biler over 1800kg. Sistnevnte har også foreslått maks fartsgrense på 130km/t iflg. utkastet, som vil si at man ift. fartsgrenser potensielt må skille på tre forskjellige motorsykkelklasser OG to forskjellige personbilklasser.

Enkleste praktiske løsning er vel å bare sette maks nasjonal fartsgrense til den minste klassebaserte maksgrensen, som etter hva jeg kan se er 100km/t...

Brukeravatar
Gammelsmurfen
Innlegg: 1297
Registrert: 09 nov 2020, 19:05
Motorsykkelen din: BMW F850GS Rally 2022

Re: EU foreslår lavere fartsgrense for MC

Legg inn av Gammelsmurfen »

:lol Typisk EU-idioti.... gud forby at vi noensinne blir medlem av det diktaturet, mer enn nok med EØS.

Svar