Meny for motorsyklister!

... prat om alt og ingenting, trenger ikke handle om MC.
Svar
Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37871
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Familiebesøk og Langfredagstaco :crazy: :
tacofredag.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 22906
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
Motorsykkelen din: Triumph Rocket III GT
Sted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Bjerknez »

Der kunne jeg gjerne vært en del av klientellet merker jeg :)

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37871
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Fisk på rette måten etter min smak, kan bli riktig så bra :) .

Villfisket kolje, røkt etter fangst og olivenoljepenslet ovnsbakt i panne surret i kvernet valnøtt og kvernesalt og pepper med kokte rødbetbiter tilsatt litt eddik, sukker, damptørket og tilsatt litt olivenolje etter koketiden i tillegg til kvernet pepper og grovhakket tørket timian og stekepannevarmede kålstrimler også krydret ned kvernet pepper og salt i tillegg til lettstekt spansk parmaskinke ... :yeyeye
Delikatesse av klasse! I hvert fall for meg !
Også litt ruccola på koljefilén som prikken over i'en :crazy:

Enkelt og raskt å tilberede.
Anbefaler sterkt å prøve!
koljemeny 120523.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
Domino
Innlegg: 1053
Registrert: 06 jul 2020, 23:03
Motorsykkelen din: 1992 Kawasaki ZX-6, 2011 Triumph Tiger 800
Sted: Troms

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Domino »

Hvor får du kjøpt spansk Parmaskinke? Det er ikke å få kjøpt her oppe i nord.

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37871
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Domino skrev: 14 mai 2023, 10:48 Hvor får du kjøpt spansk Parmaskinke? Det er ikke å få kjøpt her oppe i nord.
Denne tror jeg vi fikk kjøpt på den lokale KIWIbutikken.
Kona som står for det meste av handlingen her i huset og hun handler altså mest på KIWI'en.

Understreker at denne parmaskinka er ferdig oppskåret.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
Domino
Innlegg: 1053
Registrert: 06 jul 2020, 23:03
Motorsykkelen din: 1992 Kawasaki ZX-6, 2011 Triumph Tiger 800
Sted: Troms

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Domino »

Den eneste spanske skinka vi får kjøpt her oppe er Serranoskinke.

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37871
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Selvfølgelig... :crazy:
20230517_131512.jpg
Pølse i lompe med rå løk.
Og kaffe :) .
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37871
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Også en is, så klart :crazy: .
20230517_132820.jpg
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
Domino
Innlegg: 1053
Registrert: 06 jul 2020, 23:03
Motorsykkelen din: 1992 Kawasaki ZX-6, 2011 Triumph Tiger 800
Sted: Troms

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Domino »

Det ble en liten tur på to hjul i går takket være OK vær. Og da måtte det jo bli en liten meny for motorsyklister!
received_551061606961931.jpeg
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37871
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Liten variasjon over kjent menytema her hjemme; røkt kolje penslet i olivenolje og surret i finhakket valnøtt og kvernet salt og pepper ovnstekt i smurt støpejernspanne, som også ble krydret med litt tørket brennelsefrø og "hemmelig" soppkrydder av sopp jeg har sanket selv :crazy: . Servert med kokte rødbetbiter tilsatt litt epleeddik og sukker i væsken under koking før damptørking og en omristeromgang i kjelen med olivenolje, grovhakket timian og kvernepepper før servering.

I tillegg skåret kål kortstekt i stekepanne med smør og salt og pepper sammen med litt oliven.
Garnityr: frisk ruccola, agurksalat og syltet rødløk med sort helpepper.

Tror jammen dette ble en ny personlig gastrofavoritt her hjemme for egen del :yeyeye !
mcmreny1905.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37871
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

Da ble det gjort et nytt forsøk med den nyinnkjøpte Mustang pizzaovnen og denne gangen ble resultatet langt bedre.
Hjemmelaget pizza denne gangen tilberedt i en godt forvarmet pizzaovn, noe vi ikke gjorde første gang vi prøvde:
pizza070623 1.JPG
pizza070623 2.JPG
pizza070623 3.JPG
pizza070623 4.JPG
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
SveinHa
Innlegg: 370
Registrert: 09 mai 2023, 23:46
Motorsykkelen din: BMW R1100RS 1993
Sted: Carten Island
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av SveinHa »

Ser flott ut den der. Om du klarer godt over 400 grader i ovnen så er Neapolitan pizza vel verdt å prøve seg på. Folk blir alltid imponerte over pizza på 60 sekund...
Litt om meg og mitt (der er fremdeles noen som er så gamle at de har hjemmeside i stedet for alskens usosiale medier): http://www.sveinha.com/

Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 37871
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
Motorsykkelen din: KTM 1290 SA S, ('18), Moto Guzzi v7 850 Special 100 year Anniversary
Sted: Lunner på Hadeland
Kontakt:

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av AJ »

SveinHa skrev: 07 jun 2023, 20:26 Ser flott ut den der. Om du klarer godt over 400 grader i ovnen så er Neapolitan pizza vel verdt å prøve seg på. Folk blir alltid imponerte over pizza på 60 sekund...
Neste gang skal vi ta sjansen på en ny hjemlaget pizza med hvalkjøttdeig og øvrig ting vi pleier å bruke, som parma eller Strandaskinke, bacon, pølse (pepperoni eller noe helt annet vi evt. har for hånden, som akevitt eller konjakkpølse :crazy: ), rødløk, champignonsopp, rød paprika og oliven. Og selvfølgelig masse revet ost. I tillegg egendyrket ruccola og litt egendyrkede selleriblader.

Denne pizzaovnen kan faktisk fort danke ut kølgrillen denne sommeren. den :crazy: !
________________________________________________________________________
De som ønsker å bidra økonomisk til driften av forumet kan benytte et av alternativene her.

MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->), KTM 390 Duke, 2021 (2021 - 2023), Moto Guzzi V7 850 Special 100 Anniversary (2023 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
Gammelsmurfen
Innlegg: 1296
Registrert: 09 nov 2020, 19:05
Motorsykkelen din: BMW F850GS Rally 2022

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Gammelsmurfen »

Vet ikke om du har laget deigen selv, men om dere skulle ha dårlig tid en gang, så er disse italienske ferske 30 cm bunnene av surdeig veldig bra.
De selges i 2-pakning bla, på Meny men også på en del Kiwi-butikker, holdbarheten er også god i fersk tilstand ellers er det ikke noe problem å fryse de heller, bare tine de 100% på benken før bruk.
Sausen fra Mutti som heter Aromatica syns jeg også er bra, de har en classico variant også men Aromatica er det mer smak i syns jeg, den er krydret. De store 400 gr boksene holder til opp til 3 pizza på snaue 30 cm, hender meny har 3 for 2 tilbud på Mutti og eller blanding med Caputo produkter (Pizzamel).
Kjøpte meg Pizzaovn i vår, det er litt øvelse for å perfeksjonere ting.
Har også funnet ut at Semulegryn er best til å bruke under forflytning, det både sklir/ruller bedre enn mel, men det opptas heller ikke av deigen.
Lagde deigemner og bunner med Caputo Tipo 00 mel og langtidshevet med lite gjær sist, deigen ble ekstremt elastisk og kunne bakes ut til veldig tynne bunner som "poppet" opp med luft under steking.
Har fått tips om og bruke en skvett rødvinseddik i for å få den skorpa maks crispy, skal teste det senere selv om jeg syns den blir rimelig grei uten.

Er sikkert flere av oss her som har slengt seg på denne bølgen, så kanskje vi skulle laget en egen erfaringstråd rundt emnet?
pizzabunner.png
saus.png
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.

Brukeravatar
Domino
Innlegg: 1053
Registrert: 06 jul 2020, 23:03
Motorsykkelen din: 1992 Kawasaki ZX-6, 2011 Triumph Tiger 800
Sted: Troms

Re: Meny for motorsyklister!

Legg inn av Domino »

Jeg lager noen ganger det jeg kaller juksepizza. Hvetetortillas (eller glutenfri variant) som bunn og pizzastein i godt oppvarmet stekeovn. Hver person kan skreddersy pizzaen akkurat slik hen vil, og den er ferdig på et blunk.

Svar