Det var utrolig høy ekspertise på et MC forum ang brændevin
Men du har jo tatt valget og i mine øyne et safe norskt valg. Nå er ikke jeg storforbruker men Cognac og Gin er stort sett det eneste jeg rører ved siden av litt øl og vin :)
Jeg hadde i Ungdommen et heller ublidt møte med dårlig whiskey og sliter den dag i dag selv med kvalitetsdråper av dette.
i 2007 kjørte jeg motorsykkel i noen dager rundt i Cognac, noe som anbefales hvis man er i de trakter. Jeg må si at jeg ikke er så glad i den "engelske" måten å forholde seg til Brut Cognac på
Av de jeg har smakt synes jeg den rå brennvinsmaken er for framtredene i Brut, slik at Cognac (normal) iblandet sirrup, eikeekstrakt og div er å anbefale. Å gå for en XO er alltid lurt.
Neste gang kan du feks prøve en De Luze XO, den er uten tilsatt karamell og holder god kvalitet, og er ganske rund. Dessuten fåes den på polet.
Ellers er wikipedias artikkel om Cognac god på innføring av de som ønsker seg litt overfladisk innføring i Cognac
Der står det om regelverk, brenning, druer osv :)
http://no.wikipedia.org/wiki/Konjakk" onclick="window.open(this.href);return false;