Vintråden

... prat om alt og ingenting, trenger ikke handle om MC.
Svar
Brukeravatar
Dansekris
Innlegg: 1092
Registrert: 12 jun 2016, 18:21
MC: BMW F800 GS 2009
Sted: Oslo

Vintråden

Legg inn av Dansekris » 10 jan 2019, 21:35

Regner med at flere her inne tar seg et glass rødt eller hvitt med jevne mellomrom. Nå som vi er off season må jo dagene fylles med noe, så kanskje en tråd der man deler vin og drikketips hadde vært noe.

Selv er jeg veldig interessert i vin og leser gjerne om deres favorittvin. Kanskje til og med noen har besøkt en vingård på tur ned i Europa?
Honda Hornet 07 (2016)
Honda CBR 600 F4i 03 (2017)
BMW F800GS 09 (2018 ->

Det er aldri forseint å gi opp!
:thumleft

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 28449
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Vintråden

Legg inn av AJ » 10 jan 2019, 22:04

Har noen rødvinsfavoritter, ja... ;)
Som jeg gjerne kan komme tilbake til :) .

Det er forøvrig en annen lignende tråd her inne, men det spiller ingen rolle. Kjør gjerne på videre med denne nye :thumleft !

På vår Italiatur i 2013 overnattet vi en natt på denne vingården og fikk servert en av gårdens viner uten at jeg husker om det var rød eller hvit eller hvilket inntrykk den etterlot...
Av bildene på nettsidene ser det også ut til at det er nytt vertskap (eiere?) på denne vingården enn da vi var der.
Fin vingård, men med noen vannforsyningsproblemer det døgnet vi overnattet...

For øvrig drikkes det spansk Pata Negra Apasionado mens dette innlegget skrives :vin :thumleft .
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Brukeravatar
Stian87
Innlegg: 1903
Registrert: 14 mai 2016, 23:18
MC: BMW S1000R 2017
Sted: Ski

Re: Vintråden

Legg inn av Stian87 » 11 jan 2019, 12:57

Er primært en ølhund, men koser meg gjerne med et glass vin til maten, og for øvrig ellers. Så knall idé til tråd :thumleft

Jeg og fruen har en fast greie de fleste lørdager (ikke i januar når jeg har hvit måned (som ikke betyr hvitvin :knegg )), vi kjøper to flasker vin som skal passe til det vi spiser. Det optimale er å få tak i samme drue/type vin fra to forskjellige land, men det er ikke alltid like enkelt. Vi bruker da en del tid på å snakke om vinens utseende, lukt, smak, kropp, munnfølelse, ettersmak osv. Og så samme øvelse i tilknytning til maten. Så leser vi litt om druen og distriktet, og gjerne "fasiten" på vinmonopolet og hva andre har ment om vinen på vivino. Poenget med å kjøpe to flasker er at det er lettere å sammenlikne de, man blir mer oppmerksom på forskjeller på vinene.

Personlig liker jeg godt rødvin fra Frankrike og Italia, foretrekker hvitvin fra Frankrike og Tyskland og musserende fra Frankrike. :D

Noen av mine favoritter så langt av røde er denne fra Frankrike https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 5/p/782901 og denne fra Italia https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/It ... /p/3434901

Av hvite: Denne tyskeren (men 2014 årgangen) https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... /p/6985101 og denne franske https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/1049901

Av musserende, denne champagnen https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... t/p/731101 eller denne crémanten https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... /p/3119001

Så langt er nok Schätzel Riesling Pettenthal GG 2014 den største favoritten
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian

Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017-->)

Brukeravatar
Dansekris
Innlegg: 1092
Registrert: 12 jun 2016, 18:21
MC: BMW F800 GS 2009
Sted: Oslo

Re: Vintråden

Legg inn av Dansekris » 11 jan 2019, 14:03

Stian87 skrev:
11 jan 2019, 12:57
Er primært en ølhund, men koser meg gjerne med et glass vin til maten, og for øvrig ellers. Så knall idé til tråd :thumleft

Jeg og fruen har en fast greie de fleste lørdager (ikke i januar når jeg har hvit måned (som ikke betyr hvitvin :knegg )), vi kjøper to flasker vin som skal passe til det vi spiser. Det optimale er å få tak i samme drue/type vin fra to forskjellige land, men det er ikke alltid like enkelt. Vi bruker da en del tid på å snakke om vinens utseende, lukt, smak, kropp, munnfølelse, ettersmak osv. Og så samme øvelse i tilknytning til maten. Så leser vi litt om druen og distriktet, og gjerne "fasiten" på vinmonopolet og hva andre har ment om vinen på vivino. Poenget med å kjøpe to flasker er at det er lettere å sammenlikne de, man blir mer oppmerksom på forskjeller på vinene.

Personlig liker jeg godt rødvin fra Frankrike og Italia, foretrekker hvitvin fra Frankrike og Tyskland og musserende fra Frankrike. :D

Noen av mine favoritter så langt av røde er denne fra Frankrike https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 5/p/782901 og denne fra Italia https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/It ... /p/3434901

Av hvite: Denne tyskeren (men 2014 årgangen) https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... /p/6985101 og denne franske https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/1049901

Av musserende, denne champagnen https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... t/p/731101 eller denne crémanten https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... /p/3119001

Så langt er nok Schätzel Riesling Pettenthal GG 2014 den største favoritten
Spennende!

Jeg og min kjæreste har litt samme tilnærming. Vi bruker mye tid å smake, lukte og analysere viner vi drikker. Bruker Ingvild Tennfjords verktøykasse fra hennes bokserie om vin. Jeg har dog en litt annen fremgangsmåte. Jeg tar for meg land etter land. Først old world, så new world.
Nå prøver jeg å fordype meg i Frankrike, så det neste på agendaen er å få et klart bilde av hvordan er klassisk Bordeaux oppfører seg.
Dette er ukas vin:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 2/p/283801

Jeg har dessverre ikke navnet på de beste rødvinene jeg har drukket, men jeg elsker lær/pepper-preget på viner fra Côtes du Rhône.

Når det kommer til musserende er jeg glad i klassisk champagne.
Bollinger er erverdig og samtidig veldig god.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... ut/p/87901

Denne er også veldig god til prisen.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/3721901

Hva angår hvitvin er det tysk Riesling som er den desiderte favoritten.
Har denne godbiten som jeg er ganske keen på å smake, men samtidig lagre en god stund til.
https://www.aperitif.no/pollisten/produ ... 17/2151758

Denne er også fantastisk god til en litt mer fornuftig pris. Har ikke funnet nøyaktig denne utgaven på polet.
https://www.tax-free.no/5111/produkter/ ... nd-0-75-l/

Denne er også veldig god:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... 7/p/109501
Honda Hornet 07 (2016)
Honda CBR 600 F4i 03 (2017)
BMW F800GS 09 (2018 ->

Det er aldri forseint å gi opp!
:thumleft

Brukeravatar
Stian87
Innlegg: 1903
Registrert: 14 mai 2016, 23:18
MC: BMW S1000R 2017
Sted: Ski

Re: Vintråden

Legg inn av Stian87 » 11 jan 2019, 14:27

Dansekris skrev:
11 jan 2019, 14:03
Spennende!

Jeg og min kjæreste har litt samme tilnærming. Vi bruker mye tid å smake, lukte og analysere viner vi drikker. Bruker Ingvild Tennfjords verktøykasse fra hennes bokserie om vin. Jeg har dog en litt annen fremgangsmåte. Jeg tar for meg land etter land. Først old world, så new world.
Nå prøver jeg å fordype meg i Frankrike, så det neste på agendaen er å få et klart bilde av hvordan er klassisk Bordeaux oppfører seg.
Dette er ukas vin:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Fr ... 2/p/283801

Jeg har dessverre ikke navnet på de beste rødvinene jeg har drukket, men jeg elsker lær/pepper-preget på viner fra Côtes du Rhône.

Når det kommer til musserende er jeg glad i klassisk champagne.
Bollinger er erverdig og samtidig veldig god.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... ut/p/87901

Denne er også veldig god til prisen.
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Produce ... /p/3721901

Hva angår hvitvin er det tysk Riesling som er den desiderte favoritten.
Har denne godbiten som jeg er ganske keen på å smake, men samtidig lagre en god stund til.
https://www.aperitif.no/pollisten/produ ... 17/2151758

Denne er også fantastisk god til en litt mer fornuftig pris. Har ikke funnet nøyaktig denne utgaven på polet.
https://www.tax-free.no/5111/produkter/ ... nd-0-75-l/

Denne er også veldig god:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Ty ... 7/p/109501
Ser ut som du har god smak, minner jo litt om min :knegg

Ingvild Tennfjord har jeg veldig sansen for, leser vinspalten hennes i aftenposten ukentlig :thumleft

Tror det er en god idé å ta for seg land etter land, og distrikt/vintype litt etter litt. Vi kommer nok til å gå over til en mer systematisk tilnærming etter hvert, foreløpig er fokuset på å greie å skille viner fra hverandre. New Zeland har også mye bra, har vært fornøyd med flere Pinot Noir derfra, selv om jeg nok ikke synes det er helt på høyden med Frankrike. Pinot Noir er forøvrig en drue jeg liker godt, den er litt annerledes i smaken, selv om Côte du Rôhne og Bordeaux også er veldig gode. Etter hvert som man blir litt mer bereist så merker man ganske greit hvorfor enkelte viner er dyrere enn andre.

Når det kommer til musserende er jeg glad i å prøve en del forskjellig. Det blir ganske ofte Crémant, mens Champagnen gjerne spares til mer spesielle anledninger. Har hatt perioder med Prosecco og Cava også, men det kan jeg spare meg for, særlig Cava (kan selvfølgelig gjøre unntak til tapas om restauranten har et skikkelig godt eksemplar).

Vet ikke hvordan det er med deg, men dessertvin er ikke noe for meg. Får det av og til servert, og det er stort sett OK, men blir litt for søtt. Så personlig vil jeg heller ha en Riesling med litt perler i, eller en god musserende. Foretrekker for øvrig også litt friskere desserter, så det er kanskje ikke så rart :knegg
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian

Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017-->)

Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 14350
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
MC: 2017-BMW S1000R
Sted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Vintråden

Legg inn av Bjerknez » 11 jan 2019, 15:02

SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.

Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere. :lol

Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.
Min blogg: www.bjerknez.no

Brukeravatar
Stian87
Innlegg: 1903
Registrert: 14 mai 2016, 23:18
MC: BMW S1000R 2017
Sted: Ski

Re: Vintråden

Legg inn av Stian87 » 11 jan 2019, 17:44

Bjerknez skrev:
11 jan 2019, 15:02
SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.

Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere. :lol

Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.
Haha :lol

Altså det finnes flere av gode billige viner (100 kr flaska), men de er litt vanskeligere å finne. Utfordringen med en del billige viner er at de ofte ikke er helt modne. Du merker det gjerne på at ettersmaken er lite utviklet, vinen har et generelt ungt preg og lite karakter.

Man vil som regel at en vin skal ha flere lag og komplekse smaker, rødvin er som regel en helt annen divisjon enn hvitvin her. Personlig er jeg derfor ikke veldig begeistret for hvitvin, bortsett fra til enkelte matretter eller før middag. Jeg velger som regel en crémant i stedet.
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian

Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017-->)

Joachim
Innlegg: 61
Registrert: 03 mar 2013, 18:57
MC: Triumph Tiger 800 XRT 2018

Re: Vintråden - Mosel

Legg inn av Joachim » 13 jan 2019, 10:10

I Bernkastel-Kues i Moseldalen ligger et vinmuseum som er verdt et besøk. Navnet er litt misvisende, det er mye informasjon om hvordan vin lages, lagres og behandles men det historiske perspektivet man gjerne forbinder med et museum fant jeg ikke. Der kan man også betale noen euro, så får man et glass og kan gå ned i vinkjelleren for å smake. Vi var der i 2016, jeg husker ikke nå hvor mange viner som var tilgjengelig men det var mer enn 100. Vår erfaring er at et stort flertall av de besøkende klarer å begrense seg, en gruppe på fire-fem amerikanske ungjenter greide det ikke da vi var der. Mye skråling, finising, snubling, tull og tøys. Et hyggelig sted.
https://en.bernkastel.de/things-to-do/t ... inotheque/

Brukeravatar
kjellv
Moderator
Innlegg: 4717
Registrert: 14 aug 2012, 23:16
MC: Yamaha FJR1300
Sted: Romsdal
Kontakt:

Re: Vintråden - Mosel

Legg inn av kjellv » 13 jan 2019, 10:59

Joachim skrev:I Bernkastel-Kues i Moseldalen ligger et vinmuseum som er verdt et besøk. Navnet er litt misvisende, det er mye informasjon om hvordan vin lages, lagres og behandles men det historiske perspektivet man gjerne forbinder med et museum fant jeg ikke. Der kan man også betale noen euro, så får man et glass og kan gå ned i vinkjelleren for å smake. Vi var der i 2016, jeg husker ikke nå hvor mange viner som var tilgjengelig men det var mer enn 100. Vår erfaring er at et stort flertall av de besøkende klarer å begrense seg, en gruppe på fire-fem amerikanske ungjenter greide det ikke da vi var der. Mye skråling, finising, snubling, tull og tøys. Et hyggelig sted.
https://en.bernkastel.de/things-to-do/t ... inotheque/
Flashbacks.. I denne byen lå jeg på sykehus etter en arbeidsulykke et par uker i 1990. Ei ung jente fra en lokal vingård var også på avdelingen. Jeg hadde mye kontakt med henne, om kveldene gjerne på verandaen med et glass vin. Hennes søster kom på besøk rett som det var med nye forsyninger.. Hva vinen/vingården hette aner jeg ikke, det angrer jeg på at jeg ikke noterte meg.

Sent fra min TA-1053 via Tapatalk


Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 14350
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
MC: 2017-BMW S1000R
Sted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Vintråden

Legg inn av Bjerknez » 13 jan 2019, 13:45

Stian87 skrev:
11 jan 2019, 17:44
Bjerknez skrev:
11 jan 2019, 15:02
SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.

Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere. :lol

Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.
Haha :lol

Altså det finnes flere av gode billige viner (100 kr flaska), men de er litt vanskeligere å finne. Utfordringen med en del billige viner er at de ofte ikke er helt modne. Du merker det gjerne på at ettersmaken er lite utviklet, vinen har et generelt ungt preg og lite karakter.

Man vil som regel at en vin skal ha flere lag og komplekse smaker, rødvin er som regel en helt annen divisjon enn hvitvin her. Personlig er jeg derfor ikke veldig begeistret for hvitvin, bortsett fra til enkelte matretter eller før middag. Jeg velger som regel en crémant i stedet.
Vil du ha komplekse smaker, så kan jeg anbefale en boks med spagetti alacapri. Spiste en solvarmet boks med dette i fjor sommer på vei hjem fra sommerturen. Der kunne jeg ense både metall, mose, bark, og hint av prupp.

Jeg er ikke kresen av meg når det kommer til mat, men dette var overhodet ikke godt. Men komplekse smaker hadde den. Sinnsyk lang ettersmak også.
Min blogg: www.bjerknez.no

Brukeravatar
Stian87
Innlegg: 1903
Registrert: 14 mai 2016, 23:18
MC: BMW S1000R 2017
Sted: Ski

Re: Vintråden

Legg inn av Stian87 » 13 jan 2019, 15:31

Bjerknez skrev:
13 jan 2019, 13:45
Stian87 skrev:
11 jan 2019, 17:44
Bjerknez skrev:
11 jan 2019, 15:02
SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.

Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere. :lol

Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.
Haha :lol

Altså det finnes flere av gode billige viner (100 kr flaska), men de er litt vanskeligere å finne. Utfordringen med en del billige viner er at de ofte ikke er helt modne. Du merker det gjerne på at ettersmaken er lite utviklet, vinen har et generelt ungt preg og lite karakter.

Man vil som regel at en vin skal ha flere lag og komplekse smaker, rødvin er som regel en helt annen divisjon enn hvitvin her. Personlig er jeg derfor ikke veldig begeistret for hvitvin, bortsett fra til enkelte matretter eller før middag. Jeg velger som regel en crémant i stedet.
Vil du ha komplekse smaker, så kan jeg anbefale en boks med spagetti alacapri. Spiste en solvarmet boks med dette i fjor sommer på vei hjem fra sommerturen. Der kunne jeg ense både metall, mose, bark, og hint av prupp.

Jeg er ikke kresen av meg når det kommer til mat, men dette var overhodet ikke godt. Men komplekse smaker hadde den. Sinnsyk lang ettersmak også.
Haha :lol det bør helst være gode smaker og smaker som passer sammen. Spaghetti på boks har jeg aldri spist, og med mindre det blir atomkrig ser jeg ikke for meg at det er noe jeg kommer til å kjøpe heller :knegg
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian

Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017-->)

Brukeravatar
Sakkle
Innlegg: 652
Registrert: 28 aug 2017, 23:57
MC: KTM Duke 690

Re: Vintråden

Legg inn av Sakkle » 13 jan 2019, 15:55

Stian87 skrev:
13 jan 2019, 15:31
Bjerknez skrev:
13 jan 2019, 13:45
Vil du ha komplekse smaker, så kan jeg anbefale en boks med spagetti alacapri. Spiste en solvarmet boks med dette i fjor sommer på vei hjem fra sommerturen. Der kunne jeg ense både metall, mose, bark, og hint av prupp.

Jeg er ikke kresen av meg når det kommer til mat, men dette var overhodet ikke godt. Men komplekse smaker hadde den. Sinnsyk lang ettersmak også.
Haha :lol det bør helst være gode smaker og smaker som passer sammen. Spaghetti på boks har jeg aldri spist, og med mindre det blir atomkrig ser jeg ikke for meg at det er noe jeg kommer til å kjøpe heller :knegg
LoL

Jeg må innrømme at jeg synes Spagetti a la Capri er helt OK. Vi har alltid noen bokser med det og lapskaus stående på hytta. Det er ikke gourmet mat. Spagettien er dvask og sausen er ikke spenstig krydret, men etter en lang skitur funger det som ei kule for meg i alle fall... :twothumbs:

Når det gjelder vin liker jeg rød. Eller hvit. Eller sånn midt i mellom. Vin er godt det... :lol
Sist redigert av Sakkle den 13 jan 2019, 17:46, redigert 1 gang totalt.

Brukeravatar
Stian87
Innlegg: 1903
Registrert: 14 mai 2016, 23:18
MC: BMW S1000R 2017
Sted: Ski

Re: Vintråden

Legg inn av Stian87 » 13 jan 2019, 17:08

Sakkle skrev:
13 jan 2019, 15:55
men etter en lang skitur funger det som ei kule for meg i alle fall... :twothumbs:
Hehe etter en skitur funker det meste, men hadde nok heller tatt meg en brødskive og laget meg en skikkelig middag senere :D
LocaToWeb Profilside
https://locatoweb.com/user/ztian

Ducati Monster 821 2016 (2016 - 2017) --> BMW S1000R 2017 (2017-->)

Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 14350
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
MC: 2017-BMW S1000R
Sted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Vintråden

Legg inn av Bjerknez » 13 jan 2019, 19:04

Sakkle skrev:
13 jan 2019, 15:55
Stian87 skrev:
13 jan 2019, 15:31
Bjerknez skrev:
13 jan 2019, 13:45
Vil du ha komplekse smaker, så kan jeg anbefale en boks med spagetti alacapri. Spiste en solvarmet boks med dette i fjor sommer på vei hjem fra sommerturen. Der kunne jeg ense både metall, mose, bark, og hint av prupp.

Jeg er ikke kresen av meg når det kommer til mat, men dette var overhodet ikke godt. Men komplekse smaker hadde den. Sinnsyk lang ettersmak også.
Haha :lol det bør helst være gode smaker og smaker som passer sammen. Spaghetti på boks har jeg aldri spist, og med mindre det blir atomkrig ser jeg ikke for meg at det er noe jeg kommer til å kjøpe heller :knegg
LoL

Jeg må innrømme at jeg synes Spagetti a la Capri er helt OK. Vi har alltid noen bokser med det og lapskaus stående på hytta. Det er ikke gourmet mat. Spagettien er dvask og sausen er ikke spenstig krydret, men etter en lang skitur funger det som ei kule for meg i alle fall... :twothumbs:

Når det gjelder vin liker jeg rød. Eller hvit. Eller sånn midt i mellom. Vin er godt det... :lol
Jeg trodde faktisk med min enkle smakssans at jeg skulle synes en boks med Alacapri var godt, men jeg synes det var smakløst, bløtt. Kommer aldri noen sinne til å spise dette igjen. Det var så ille at jeg nesten ble kvalm av det. At andre liker dette forstår jeg ikke, når selv en som meg ikke klarer å få den ned...
Min blogg: www.bjerknez.no

Brukeravatar
Dansekris
Innlegg: 1092
Registrert: 12 jun 2016, 18:21
MC: BMW F800 GS 2009
Sted: Oslo

Re: Vintråden

Legg inn av Dansekris » 13 jan 2019, 19:42

Bjerknez skrev:
11 jan 2019, 15:02
SOm de fleste sikkert har skjønt så ikke jeg på langt nær noen vinkjenner, men enkelte ganger har jeg klart og få i meg opp til 5-6 glass med vin som smakte ok. Det sies at de som ikke er vinkjennere (såkalte amatører) faller fortest for billige og søte viner.

Dette gjelder nok meg også da jeg tilfeldigvis søkte på en vin jeg faktisk likte veldig godt og drakk en del av. Den hette "tre apor". Etter et søk på nett så ser jeg at denne har fått slakt av flere. :lol

Gir du meg en sur vin så takker jeg for meg. Rødvin er jeg dog ikke begeistret for.
Prøv denne:
https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/It ... /p/4805101

Bilde
Stian87 skrev:
11 jan 2019, 14:27



Vet ikke hvordan det er med deg, men dessertvin er ikke noe for meg. Får det av og til servert, og det er stort sett OK, men blir litt for søtt. Så personlig vil jeg heller ha en Riesling med litt perler i, eller en god musserende. Foretrekker for øvrig også litt friskere desserter, så det er kanskje ikke så rart :knegg
Jeg er forsåvidt enig, men jeg hadde en fantastisk opplevelse på Kontrast med dessert og dessertvin. Fikk en frisk eplebasert dessert med en norskprodusert hetvin på eple. Det var helt magisk og forøvrig den eneste opplevelsen med dessertvin der ikke sødmen var overveldende og kjip.

Det er alltid hvitvin som står for de store øyeblikkene når det kommer til food pairing. Igjen, tyske Rieslinger i kombinasjon med sjømat smeller noen ganger så godt at jeg blir sittende og le. Jeg er i utgangspunktet enig i at god rødvin ofte har en mer interessant struktur enn hvitvin, men det tror jeg har med trening å gjøre. Jeg liker begge deler like godt og har ingen favoritt. Rødvin er grunnpilaren i vininteressen og gode hvitviner er noe av det beste jeg vet.
Honda Hornet 07 (2016)
Honda CBR 600 F4i 03 (2017)
BMW F800GS 09 (2018 ->

Det er aldri forseint å gi opp!
:thumleft

Svar

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester