Fine dagsturer

...generelt om MC, nyheter, hendelser, film & bilder, MC i media, kjøreopplæring osv.
Svar
Duke944
Innlegg: 29
Registrert: 05 nov 2014, 23:15
MC: Suzuki dr350, Desert Sled, Multistrada

Fine dagsturer

Legg inn av Duke944 » 28 jul 2019, 09:32

Rekonstruksjon av en lørdagstur: I den bratte bakken ned til bensinstasjonen var det spredd ut et tjukt lag grov grus. Jeg var første mann uti, - tegner bra, tenkte jeg. Fin asfalt på den nye gamleveien langs E6 mot Minnesund og en heftig, delvis blind s-kombinasjon under motorveien. Samt to doble rundkjøringskombier over. Ja, avpass farten, men å treffe perfekt er en nytelse. Over Minneåsen; ikke en sau i veien. Haaah.. Hurdal Lygnaseter; sau, men ikke mer enn at kjøringa flyter. Og grei sikt, så man ser dem på god avstand. Måtte være salt midt i veien i dag. Tenker det ville vært tryggere om bønda hengte opp saltstein uti skauen. Riksvei fire, ta av og kjøre krøllvei ned til Brandbu og til Lunner på gamle firern. Rundkjøring og Randsfjordlinna; ny for meg og flotte svinger, sprekker og humper. Kommer ut på toppen, i bakken ned mot fjorden tar jeg av mot Grindvoll. Grus, yooh! Kommer ned på nordgående på østsida av fjorden; ingen hjemme på MC-kafeen, kjører videre og tar av mot Granavollen. Tenker mitt om fire feite kjerringer på turen ned til Gran. Kjører mot Ålsbygda, til høyre ved skolen og etter hvert gamleveien Lunner Maura. Ståasfalt helt til fylkesgrensa Oppland/Akershus. Ser nedover grusveien der nazista henretta hverandre for noen år sida. Fra grensa tettere skog. Skarp kontrast mellom svart skygge og hvitt sollys. Vanskelig å se sau som ligger midt uti sebrabildet. Men farten er lav; det er badedag og lange rekker av ulovlig parkerte biler. Rundt tredve grader pluss i skyggen, bra å kjøle seg ned. Av vann eller fartsvind. Jeg er tynnkledd; crosstrøye og enkel endurobukse, med BMX kne-beskyttere samt brynje. Akkurat passe temperatur inni der. Åpen hjelm, stor briller. Videre fra Maura til Dal og østlig rute til Eidsvoll. Østsida av Vorma til Minnesund. Sykkelen har fått vise korta på denne turen. Fjøring, demping, dekk. Satt opp så den tåler humper og høl uten å endre retning i sving. God å stå og kjøre. Ikke så mye motor, men nok til å dra på lengre turer. Sjøl med en høvelig ladning bagasje. Tre hundre kubikk og femogtjue hester ned i forholld til forrig sykkel. Likevel kan jeg kjøre jevnere og mer effektivt. På både grus og asfalt; god eller rævva tilstand. Koser meg mer for hver dag. Anbefales.

Brukeravatar
Bjerknez
Innlegg: 14650
Registrert: 06 aug 2013, 00:59
MC: 2017-BMW S1000R
Sted: Fredrikstad
Kontakt:

Re: Fine dagsturer

Legg inn av Bjerknez » 28 jul 2019, 09:39

Puh... (leste alt) :knegg
Min blogg: www.bjerknez.no

Brukeravatar
AJ
Administrator
Innlegg: 28684
Registrert: 30 sep 2006, 18:46
MC: KTM 1290 Super Adventure S, 2018 mod.
Kontakt:

Re: Fine dagsturer

Legg inn av AJ » 28 jul 2019, 09:51

Artig skrevet og god beskrevet av veier og områder jeg kjenner godt.
Får lyst til å hive meg på sykkelen å ta sammevrunden :D !
Men skal ta det litt rolig i dag etter tre magiske dagsturer i Buskerud, Telemark, Agder, Rogaland (Dalane, Jæren, Indre Ryfylke).

I dette området er det bare å booke hytte, sette opp telt og bli et par, tre dager og gjøre fantastiske dagsturer.
Anbefales på det definitivt sterkeste!!
MC'er:
Suzuki GSX 1100 EF, 1985 (1991), Yamaha TDM 900, 2006 (2006 - 2010), Triumph Tiger 1050 SE, 2010 (2010 - 2012), Moto Guzzi Stelvio 8V, 2012 (2012 - 2015), KTM 1290 Super Adventure, 2015 (2015 - 2018), KTM 1290 Super Adventure S, 2018 (2018 - -->)
KTM 1290 SA S - nok en god grunn til oppmaskinering Bilde

Duke944
Innlegg: 29
Registrert: 05 nov 2014, 23:15
MC: Suzuki dr350, Desert Sled, Multistrada

Re: Fine dagsturer

Legg inn av Duke944 » 11 aug 2019, 11:52

Dagstur igjen.

Gumman och jag er så heldige at vi kan kjøre rett ut i grusveiland fra der vi bor. Mange titalls avgiftsfrie mil gjennom skog og utmark. Ei sæter eller et småbruk her og der. Våre gamle og trofaste DR 350 trives her.
IMG_1497.jpeg
Lett, god å kjøre sittende og stående, akkurat passe med krefter til sitt bruk. Bagasje: vann, brødskive, Leatherman, klemtang. Kjører nordøstover. Oppi høyden passerer vi et par fete hus; utsikt over sju kjerkesogn. Blanke hester i hagan og chaletstil. Veien byr på alt en kan ønske; smal, brei, løs, fast, oppover, nedover og svinger. Sauen ligger gjerne i en uoversiktelig sving; veit ikke hvem som blir mest overraska, men det går bra. Kommer ned til H.sjøen og krysser videre mot øst. Kjenner igjen steder fra gamle eventyr. Kjører inn på en gårdsvei; kommer til et Hans&Grete-hus. Trudde engang at det var i et sånt jeg skulle leve. Et stykke ovafor huset, ei trang gangbru over en bekk og gårdsvei videre på andre sida. Trebru; ja, den holder fint sykkel og fører. Hadde jeg hatt det Bjerknes kaller traktor måtte jeg rivi av skramleboksene og trilla pent over. Så tilbake og bære koffertene på plass. Noen ganger: less is more. Kommer til et stille skogsvann, det blir en liten stopp. Kall det gjerne romantiske omgivelser, men et krigsminnesmerke like ved viser at her var tøffe tak en gang i tida. Nå bare noen fredelige vak, kanskje storørreten lurer der ute. Den får være i fred; jeg har verken stang eller kort. Veien videre byr på stort sett det samme som hittil. Underlaget er sånn at en ikke må stritte i mot. Opp og stå, la sykkelen leve. Være i så god balanse at en knapt trenger å holde i styret. Vi har møtt småviltjegere inni her før. Greit å ta ned farta, vinke pent og unngå konflikter. Plass til alle når vi tar hensyn. Det verste som kan skje er jo at noen ødelegger og at det blir
forbudt å kjøre her. Men bare ytterst sjelden har vi møtt på andre offroadsykler. Og ingen ennå på en diger adventure. Sagt før: en kan kose seg på alle slags underlag; med den sykkelen du liker best der og da. Bare gode erfaringer begge veier.
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.

Brukeravatar
Olav K
Innlegg: 2132
Registrert: 18 mai 2013, 14:07
MC: Den Beste Sykkel (BMW R1250GSA 2019)
Sted: Odda/Rosendal

Re: Fine dagsturer

Legg inn av Olav K » 11 aug 2019, 15:53

:prf Herlig skrevet... en laidback stil på fortellingene dine, som jeg digger. Man blir dratt med på tur

Om du klarer å krydre med et bilde eller to i tillegg, er jo dette Pulitzer-materiale :prf
http://www.kant1.no" onclick="window.open(this.href);return false;

Svar

Hvem er online

Brukere i dette forumet: pekle og 2 gjester